Sammenligner vi os selv med andre, fordi vi gerne vil være noget andet, end det vi er? Gør vi det, fordi der i os bor en drøm om at ville udvikle vores fulde potentiale? Eller sammenligner vi os, fordi vi føler os utilstrækkelige og forkerte, når vi ser på et andet menneske (der er meget mere “succesfuldt”, “rigtigt” eller “dygtigt” end os selv.)

Der er stor forskel på at blive inspireret og få sat lys på det, vi ønsker at udvikle og VÆRE og på at ville ændre på noget i os selv, fordi det er “forkert” eller “dårligere”.

Jeg sammenlignede mig i mange år med andre, brugte det til at pille mig selv ned, fordi jeg aldrig var god nok. Der var altid nogen, der havde mere end jeg, gjorde mere end jeg. Var bedre end jeg, dygtigere, finere, flottere, rigere eller mere rigtig end jeg. Og SÅDAN burde jeg være. Eller det burde JEG kunne.

Jeg sammenligner mig stadig. Jeg kan ikke lade være. Jeg ser op til og misunder andre, det er helt menneskeligt. Men det føles klart bedst, når jeg bruger det til at se, hvad det siger om MIG og MINE ønsker. Hvilken længsel vækker det, personen gør eller kan, i mig?

Jeg er holdt op med at dunke mig selv i hovedet, at sætte andre op på piedestaler og forherlige deres liv frem for mit…altså sådan for det meste i hvert fald 😁❤️ Jeg er ikke perfekt, men det er OKAY – jeg behøver ikke sammenligne mig med noget som helst perfekt billede ❤️
Jeg må gerne bare være mig, dejlig uperfekt og fuld af potentiale og ønsker og længsler og måben over andres fantastiske kundskaber – og jeg kan også se, at der åbner sig flere og flere døre ind til VIRKELIG at kunne connecte med og glædes over andres evner og væsener, og at kunne lære af dem, når jeg åbner op for alt det her: Når jeg virkelig med nysgerrige øjne ser på HVAD, det er mine følelserne fortæller mig, når jeg sammenligner mig med andre mennesker ❤️

Ps. Jeg elsker at se på naturen, den er så mangfoldig, så umiddelbar og dejlig – jeg tror feks. ikke, bøgebladet tænker ret meget på, om det hellere burde være et pæreblad eller en mælkebøtte 😄😄 Jeg elsker som naturen kan sætte tingene i perspektiv.

Pin It on Pinterest

Gratis læseprøve til dig :)

Min første bog, "Stål og uld og ståluld" er ude som e-bog nu!
En humoristisk og poetisk fortælling som jeg har glædet mig meget til at dele med dig.


Skriv din mail, så sender jeg de første tre kapitler til dig med det samme!

Du tilmelder dig samtidig til mit nyhedsbrev, som du selvfølgelig kan afmelde når som helst.

Succes! Det lykkedes!