Hvordan skaber du plads til at være kreativ, når du har dine børn hjemme? Jeg blev inspireret af Mamatoto til at skrive lidt om at have et kreativt bankende hjerte og samtidig have børn om benene. Tak! Det ligger mit hjerte meget på sinde at tale om det ❤️
Min bedste erfaring med børn og at tage mit behov for at være kreativ og skabe seriøst er at tage dem med i det kreative, ligeså vel som i de daglige gøremål ❤️ Altså. Frem med papir og tuscher (eller computer) og frem med tålmodigheden ❤️ Det betyder alt, når jeg siger: “kom nu skal vi hen til klaveret”, “NU skal vi fortælle historier! Nu skal vi tegne!”. Når jeg tager LEDERSKAB og ANSVAR for mit behov. Og skaber rammer for, at det kan ske.
For mig har det været en proces, at nå hertil. Jeg arbejder stadig med det, for det er så komplekst!
Ikke at holde igen. Men at stå ved.
AT LYTTE, hele tiden lytte, til mig selv og til børnene.
At navigere i behov, konflikter, følelser. Og at respektere hinanden.
At sætte grænser, og at holde fast eller at give slip, fordi andre behov melder sig (feks sult eller behov for vilde bevægelser midt i det hele).
Det er samtale frem og tilbage: “Ja, jeg kan godt forstå, du vil noget andet, men det vil jeg/vi ikke. Kunne du (indsæt selv lækkert forslag eller kompromis her :D)?” Eller: “Nej, det kan ikke lade sig gøre nu” / “Det kan jeg ikke give dig” + deale med den følelse det fremkalder.
Det er klarhed og at finde BALANCE. Feks når jeg mærker ind i, hvor meget jeg involverer børnene, og hvor meget jeg har brug for at være alene om det, med RO og fuld koncentration.
Det er at være (selv)kærlig.
Ikke at miste tålmodigheden.
Og DET er i sandhed en kunst! Det lykkes langt fra altid. Det er egentlig heller ikke målet (!), aldrig at miste tålmodigheden, for det SKER bare. Men jeg ved, at jeg kommer en hel del længere MED end uden (selvfølgelig). Men NÅR det sker, at jeg kommer afsted uden, er der noget andet, vi lærer og ser på DEN vej ❤️
Sådan er det med ALLE de ting, jeg skriver her, det er ikke perfekt, langt fra. Og de er ikke målet i sig selv, for sådan er livet ikke, det er fuld af afstikkere og følelser, og de VIL opstå (og i øvrigt er følelserne der af en grund. Det betyder ikke, at vi skal dyrke dem, der ikke gavner, men ofte handler det mere om den måde, vi SER på de forskellige følelser).
Hvis du er en kreativ og skabende sjæl, så forstå vigtigheden af at vise dine børn hvor naturlig en del det er af dig og dit liv at være kreativ, at give plads til det ❤️ Og hvis det ikke ER en naturlig del af dit liv endnu, men du ER kreativ og skabende (fordi du har holdt igen og igen og ikke har givet det nok værdi eller plads), så få det IND i dit liv, skab langsomt PLADS til det – det er lige så vigtigt som alt muligt andet, opvask og oprydning, og hvad har vi ellers.
Jeg kan ikke sige det nok: Det er SÅ VIGTIGT. At komme ud med det, du har i dig. Og at vise dine børn det ❤️ Både så de kan lære dig at kende, men så sandelig også for at de kan spejle sig i dig, og i hvordan man kan gøre det. At det er muligt at gøre det, man elsker allermest, og at man er berettiget og værdig til at gøre det ❤️
Som så mange andre gange i moderskabet: Vi er nødt til selv at gå forrest ❤️

Pin It on Pinterest

Gratis læseprøve til dig :)

Min første bog, "Stål og uld og ståluld" er ude som e-bog nu!
En humoristisk og poetisk fortælling som jeg har glædet mig meget til at dele med dig.


Skriv din mail, så sender jeg de første tre kapitler til dig med det samme!

Du tilmelder dig samtidig til mit nyhedsbrev, som du selvfølgelig kan afmelde når som helst.

Succes! Det lykkedes!