Jeg har skrevet lidt om det før, i forhold til min måde at skrive på. Men jeg er simpelthen nødt til at dele det her: jeg har fundet ud af, at jeg ikke har EN passion og EN vej at gå her i livet – jeg har MANGE. Og de er NØDT TIL at flette sig sammen!
I mange år har jeg følt mig forkert over det, jeg har følt, jeg burde fokusere mere, at jeg burde vælge, at jeg burde være noget andet, end det jeg er. Men sandheden er, at jeg ikke KAN vælge. Og at jeg ikke kan lave om på, at jeg fungerer bedst på den måde (tro mig jeg har prøvet!).

Jeg har fornyligt fundet en bog, der åbnede mit hjerte og mit sind endnu mere op for det her med at der er mange ting, der brænder indeni. Bogen hedder “Refuse to choose” og er skrevet af Barbara Sher. Og den er laset, siger det bare (den er blevet voldlæst, formoder jeg!!)

Det er så vildt og rørende at læse om den virkelige mig, hende der både kan lide at skrive bøger og digte, lave og synge sange, spille klaver, tegne, dyrke køkkenhave og gå lange ture i skoven, nørde intuition og reflektere over livet, at tage billeder, at se film og spille computer (totalt magisk), at dele min viden, at stille spørgsmål til livet, at læse titusind bøger med alt fra magi til selvudvikling, at pille ved krystaller, og at hjælpe andre med at blomstre og at gå efter deres drømme. Og sikkert mere jeg har glemt. Men sagen er den: Jeg kan umuligt vælge, det er simpelthen ikke sådan, det fungerer for mig! Jeg er nødt til både at lave musik og at skrive historier og digte (og blogindlæg), at formidle og være ét med skoven (og fortælle om det), at tage billeder, og alt det andet – alt sammen i en stor pærevælling 😀

Det har nogle gange føltes lidt som kun at måtte vælge at bruge EN trommestik på EN tromme, når jeg i virkeligheden spiller med to stikker på et helt trommesæt med bækner og tammer og hele pivtøjet. Eller som at lave mad med bind for øjnene med EN ske og EN grøntsag. Der mangler bare noget, når jeg skærer de andre ting fra i mit liv – jeg vil have dem ALLE, jeg vil have DET HELE. For sådan trives jeg, og sådan skaber jeg mine historier og digte og sange og det jeg ellers kan bidrage med her i verden. Lidt af gangen, lidt hist, lidt pist, på kryds og tværs og OVERHOVEDET ikke i en logisk rækkefølge! (også forbudt! ;))

Hele mit liv har jeg fået at vide, at jeg skulle vælge EN vej, EN karriere og det har simpelthen ikke været muligt for mig. Forfatter var det der kom tættest på, med alt magien, ordene, skabelsen, historierne. Men så manglede det visuelle udtryk, eller jeg begyndte spontant at lave lyde eller at stikke hovedet ned i en blomst 😀

Jeg ville ønske, at jeg havde vidst det her, dengang jeg var yngre. At jeg ikke behøver at gøre eller være noget andet, end det jeg allerede er. Det er ikke forkert. Jeg behøver ikke passe ned i en kasse. Men noget inden i mig har længtes efter den genkendelse og forståelse af, hvem jeg er. Og det faldt på plads lige så stille, da jeg lærte mig selv bedre at kende, uden at forsøge at lave om på det. Og det faldt endnu mere på plads, da jeg læste den bog der. Det falder stadig ❤️

Så. En boganbefaling. Et opråb om at være den du ER! En vidensdeling. Et hjerteplask af ord, mening og af at komme hjem.

Hvordan fungerer DU? Har du mange passioner eller en? Jeg tror ikke på, at det kun er muligt at ha en, heller ikke selvom det er den gængse opfattelse.

Ps. Det er sgu da DERFOR bøger er så magisk fantastiske!! De rykker og styrer!

Pin It on Pinterest

Gratis læseprøve til dig :)

Min første bog, "Stål og uld og ståluld" er ude som e-bog nu!
En humoristisk og poetisk fortælling som jeg har glædet mig meget til at dele med dig.


Skriv din mail, så sender jeg de første tre kapitler til dig med det samme!

Du tilmelder dig samtidig til mit nyhedsbrev, som du selvfølgelig kan afmelde når som helst.

Succes! Det lykkedes!