20160303_145955 klippet til- 1920px bredt

Hvad er det, jeg bliver sur over? Når min datter hælder alle 19.000 perler ud på gulvet. Når hun kaster med dem… Og hygger sig!

Er det fordi, jeg skal holde øje med, at lillebror ikke spiser dem?

Er det fordi, de bliver beskidte, fordi gulvet var en smule beskidt, inden hun gjorde det?

Er det fordi, jeg skal rydde det op?

Er det fordi… det skal man bare ikke?

Jeg tænker på, om det sidder i mig. At når sådan noget sker – når meget ryger på gulvet – så er det træls og irriterende. Og så bliver jeg (man) sur.

Jeg tænker på, om det handler om kontrol. At jeg vil bestemme hvordan mine børn skal lege med deres legetøj.
Men bare fordi perlerne oprindeligt er lavet til snore og plader, betyder det jo ikke, at man ikke kan tage brusebad i dem. Eller lave mad med dem. Eller rydde en sti og gå igennem “Perleskoven”. Det lyder da eventyrligt!

Hvor meget skal lege styres og kontrolleres? Lege kan være så frie og åbne og kreative. Lyset i min datters øjne sagde det så tydeligt: jeg ELSKER det her, mor! Og det var, som om det smittede af på de næste mange lege, hun fandt på. Legene og ideerne tumlede ud af hende, hun var i flow. Euforien og livsglæden var ikke til at beskrive! Bare det, at jeg har kunnet skrive dette blogindlæg (næsten) uforstyrret, vidner altså om, hvor vigtigt det her er!

Pin It on Pinterest

Gratis læseprøve til dig :)

Min første bog, "Stål og uld og ståluld" er ude som e-bog nu!
En humoristisk og poetisk fortælling som jeg har glædet mig meget til at dele med dig.


Skriv din mail, så sender jeg de første tre kapitler til dig med det samme!

Du tilmelder dig samtidig til mit nyhedsbrev, som du selvfølgelig kan afmelde når som helst.

Succes! Det lykkedes!